Veel gestelde vragen

Ik heb dyslexie/dyscalculie. Hebben jullie hulpmiddelen die ik kan gebruiken?


Je kan op school gebruik maken van de voorleessoftware ‘Sprint’. Deze is beschikbaar tegen betaling van een waarborg en ‘huurgeld’. Bij dyscalculie bieden we je gratis rekenhulpmiddelen.
Ik ben anderstalig. Welk taalniveau is nodig om de opleiding te starten?


We adviseren minimum een niveau B1 (2.4 behaald) om de opleiding te kunnen starten. Als anderstalige kandidaat-student leg je bij ons een taaltest af.
Voor meer info: klik in het menu bovenaan op 'zoek op profiel'.
Mag ik een hoofddoek dragen op school en op stage?


Tijdens de lessen ben je vrij om een hoofddoek te dragen. Tijdens de stage moet je de afspraken van de stageplaatsen volgen. Je moet bereid zijn om je hoofddoek uit te laten tijdens de stage-uren als de stageplaats dit vraagt. Sommige stageplaatsen bieden zelf een witte, korte hoofddoek aan.
Je draagt tijdens de stage draagt ook geen lange mouwen. Je onderarmen moeten bloot zijn omwille van handhygiëne.
Heb ik een laptop nodig tijdens de lessen?


Een eigen pc-laptop is handig. In module 5 is dit een noodzaak. In module 5 werken we niet meer met cursussen maar gaat alles digitaal. In module 1 tot 4 maak je stage-opdrachten meestal digitaal. Je deelt ze op die manier met de stagebegeleider om feedback te vragen. We werken ook met een digitaal leerplatform, Smartschool. Communicatie tussen de student en onze school gebeurt grotendeels digitaal.

  • Facebook icoon
  • Instagram - White Circle