top of page

Ondersteuning

Wij dragen zorg voor onze studenten

Je komt in de zorgsector terecht en zal dus vroeg of laat zorg dragen voor mensen. Wij vinden het belangrijk om ook aan jou als student de nodige zorg te bieden.

 

We doen dit door een klimaat te creëren waarbij we elke student zo maximaal mogelijk ondersteunen om alle competenties te behalen.

Afgestemd op jouw noden

 

We bieden daarom het volgende zorgaanbod:

  • Sessie ‘leren leren’

  • Individuele studiebegeleiding

  • Gebruik van leessoftware ‘Sprint’

  • Taalcoachingsessies voor anderstalige studenten

  • Individuele taalcoaching voor anderstalige studenten

  • Extra aandacht voor medisch rekenen

  • Sessies ‘faalangst’ en ‘zelfvertrouwen’ met aansluitend mogelijkheid tot individuele ondersteuning

  • Ondersteuning bij het gebruik van pc (e-mail, leerplatform Smartschool, Microsoft Office, …)

RA9B0587.jpg
Samenwerking met het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB)
 

Het CLB-anker is regelmatig aanwezig op school. Je kan ook een afspraak maken op een ander moment.

Altijd iemand om aan te spreken

 

Je kan in onze school ook altijd terecht bij de directeur, de onderwijscoördinator, de stagecoördinator en de studiebegeleiders met al je zorgen (op het vlak van studeren, stage, welbevinden, persoonlijke problemen, …). We luisteren naar je verhaal, helpen en ondersteunen je waar mogelijk en verwijzen je indien nodig door.

Gulsan Yildirim

Gulsan Yildirim

student module 5

Als moeder ben ik vol vragen gestart met de opleiding verpleegkunde in Stfran. Tijdens mijn opleiding heb ik veel over mezelf geleerd, over hoe ik in het leven sta als moeder, als mens en als verpleegkundige. Het is geen gemakkelijke weg geweest, maar ik ben enorm trots dat ik nu in de laatste module zit. Ik krijg veel steun van mijn gezin en van de docenten. Zonder hen stond ik niet waar ik nu sta. Ik ben en blijf deze fantastische mensen voor altijd dankbaar!

Auke Braem

Auke Braem

student module 5

Ik botste tijdens mijn studieloopbaan heel hard tegen mezelf aan. Onzekerheid was iets waar ik me eerder niet echt bewust van was en waar ik graag aan wilde werken. Op Stfran. werd ik omringd door mensen die het beste in mezelf naar boven haalden. Nooit eerder geloofde ik meer in mezelf als nu en daar ben ik erg dankbaar voor. Een open klimaat, respect en mogen zijn wie je bent: daar bloei je van open!

Lennert%20Van%20Eylen_edited.jpg

Lennert Van Eylen

student module 5

Stfran. heeft mij enorm verrijkt als persoon. Ik ben gestart met de opleiding als een erg onzeker en schuchter iemand, op zoek naar zijn roeping. Dank zij de leerrijke lessen, de fijne stages en de behulpzame docenten ben ik helemaal open gebloeid en heb ik een vak gevonden dat ik graag doe en waar ik mezelf goed bij voel.

TERUG NAAR BOVEN
  • Facebook icoon
  • Instagram - White Circle
bottom of page